NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.

NĚKOLIK FOTOGRAFIÍ Z NAŠEHO MĚSTA

Vloženo 29.09.2021









Práce na opravě vozovky při vjezdu na náměstí začaly. Mají být hotové do 31.10.2021.
Bude to konečně stabilní a pevná varianta?





Z www stránek penzionu Šatlava jsem si dovolil převzít následující text:

Citace:
Zdařile zrekonstruovaná budova Penzionu Šatlava je situována v Novém Městě nad Metují v Královéhradeckém kraji. Komfortní ubytování v příjemném luxusním prostředí za použití surového materiálu dlažby, kamene, tajemných chodeb či kovových mříží navozuje návrat do starých časů 19. a 20. století. K dispozici jsou dvoulůžkové až čtyřlůžkové, stylově zařízené pokoje s vlastním sociálním zařízením a 5 prostorných apartmánů s vlastní kuchyňkou. Příjemné posezení nabízí zahrada s letní terasou. Samozřejmostí je možnost využití parkoviště ve dvoře, které je k dispozici zdarma.

Vybavení a služby - Penzion Šatlava
Disponujeme dostatkem parkovacích míst pro naše návštěvníky.
Pokoje disponují bezdrátovým internetem zdarma.
Jistě oceníte televizi na pokoji zdarma.
Domácí mazlíčky bohužel neubytováváme.
Otevírací doba - Penzion Šatlava:
Na recepci jsme pro Vás mezi 7. a 18. hodinou.

Ubytování a služby - Penzion Šatlava
Komfortní ubytování, které uspokojí i náročnou klientelu, je hostům Penzionu Šatlava nabízeno v 5 pokojích a 5 prvotřídních apartmánech na skále s vlastní kuchyňkou, obývacím pokojem, jednou nebo dvěma ložnicemi a některé s balkonem či terasou. Stylové zařízení všech ubytovacích jednotek koresponduje s historickým původem budovy. Pokoje i apartmány jsou vybavené televizí s plochou obrazovkou, minibarem, posezením, dobovým nábytkem a setem na přípravu kávy a čaje. Koupelna zahrnuje vanu nebo sprchu, fén a bezplatné toaletní potřeby. Všechny pokoje disponují bezplatným bezdrátovým internetovým připojením. Domácí mazlíček není povolen.

Stravování - Penzion Šatlava
V krásných prostorách Císařského sálu si můžete vychutnat skvělou snídani. Všechny apartmány mají ve svém vybavení kompletně zařízené kuchyňky, ve kterých si mohou hosté pohodlně připravit celodenní stravování. Ve většině apartmánů je k dispozici i myčka nádobí. Do 250 metrů od Penzionu Šatlava sídlí 6 restaurací, 3 kavárny, cukrárna a obchody s čerstvými potravinami.

Dopravní přístupnost - Penzion Šatlava
Autobusová zastávka je od Penzionu Šatlava vzdálená 50 metrů. Vlaková zastávka se nachází 1,5 kilometru daleko.

Okolí - Penzion Šatlava
Penzion Šatlava se nachází v těsné blízkosti historického náměstí a barokního zámku nad řekou Metují. V blízkosti penzionu se nachází zřícenina Výrov, kostel svatého Jana Křtitele ve Slavoňově či poutní místo Rokole.
K výletu láká mimo jiné také pevnost Dobrošov, hrad Frymburk či 10,5 kilometru vzdálené Babiččino údolí.
Konec citace.



A Novoměstský kurýr k tomu dodává:
Frenetický potlesk pro paní Jasněnu Vláhovou a lidi kolem ní.



Rajská zahrada s vyhlídkovou terasou. Úspěšné dílo externího investora. Je ozdobou města.




Práce v Sokolské ulici a u vchodu do hřbitova pomalu spějí ke konci. Myslím, že tady může Novoměstký kurýr naše město pochválit.





Klosova vyhlídka. Jedna ze čtyř definovaných vyhlídek na naše město s náměstím na skále. Ovšem, jak je vidět, chtělo by to odkrýt tu pravou stranu výhledu, kde výhled cloní stromy.
Podrobně jsem to nezkoumal, ale snad by se to dalo vyřešit citlivým prořezem clonících stromů. To celé panorama stojí za to.


A až bude v tom údolí koupaliště a proběhne revitalizace těch míst kolem řeky (viz nový Strategický plán rozvoje města), tak i ten pohled dolů by mohl být dokonale atraktivní.
Ale to je zřejmě "hudba" té lepší rozvojové budoucnosti našeho města. Dočkáme se jí?
Jindřich Buchal.